O liczbie 10049 (dziesięć tysięcy czterdzieści dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 10 049
  • Zapis rzymski: (M)10XLIX
  • Zapis słowny: dziesięć tysięcy czterdzieści dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziesięć tysięcy czterdzieści dziewięć ramek.
  • Dziesięć tysięcy czterdzieści dziewięć szarawych mydeł.
  • Kupiłem maczugę za dziesięć tysięcy czterdzieści dziewięć złotych.
  • Dziesięć tysięcy czterdzieści dziewięć osób z naszej szkoły pochodzi z miasta.
Cyfra 10049 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 100.245
  • Potęga2: 100982401
  • Potęga3: 1014772147649