O liczbie 1029 (tysiąc dwadzieścia dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 029
  • Zapis rzymski: MXXIX
  • Zapis słowny: tysiąc dwadzieścia dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc dwadzieścia dziewięć ramek.
  • Tysiąc dwadzieścia dziewięć pomarańczowych ramek.
  • Kupuję lampę za tysiąc dwadzieścia dziewięć złotych.
  • Tysiąc dwadzieścia dziewięć osób zawsze skusi się truskawki.
Cyfra 1029 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 32.078
  • Potęga2: 1058841
  • Potęga3: 1089547389