O liczbie 998 (dziewięćset dziewięćdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 998
  • Zapis rzymski: CMXCVIII
  • Zapis słowny: dziewięćset dziewięćdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziewięćset dziewięćdziesiąt osiem chlebów.
  • Dziewięćset dziewięćdziesiąt osiem fioletowych szkodników.
  • Sprzedaję krzesło za dziewięćset dziewięćdziesiąt osiem złotych.
  • Dziewięćset dziewięćdziesiąt osiem osób ma uczulenie na warzywa.
Cyfra 998 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 31.591
  • Potęga2: 996004
  • Potęga3: 994011992