O liczbie 97 (dziewięćdziesiąt siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 97
  • Zapis rzymski: XCVII
  • Zapis słowny: dziewięćdziesiąt siedem
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Dziewięćdziesiąt siedem bułek.
  • Dziewięćdziesiąt siedem marmurowych malin.
  • Sprzedam płuco za dziewięćdziesiąt siedem złotych.
  • Dziewięćdziesiąt siedem koleżanek nie poszło dziś do szkoły.
Cyfra 97 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 9.849
  • Potęga2: 9409
  • Potęga3: 912673