O liczbie 800 (osiemset)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 800
  • Zapis rzymski: DCCC
  • Zapis słowny: osiemset
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiemset kalkulatorów.
  • Osiemset czerwonych Ipodów.
  • Kupiłem długopis za osiemset złotych.
  • Osiemset osób nie przyszło do szkoły.
Cyfra 800 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 28.284
  • Potęga2: 640000
  • Potęga3: 512000000