O liczbie 796 (siedemset dziewięćdziesiąt sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 796
  • Zapis rzymski: DCCXCVI
  • Zapis słowny: siedemset dziewięćdziesiąt sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Siedemset dziewięćdziesiąt sześć marchewek.
  • Siedemset dziewięćdziesiąt sześć szarawych liści.
  • Kupię myszkę za siedemset dziewięćdziesiąt sześć złotych.
  • Siedemset dziewięćdziesiąt sześć koleżanek nie poszło dziś do pracy.
Cyfra 796 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 28.213
  • Potęga2: 633616
  • Potęga3: 504358336