O liczbie 672 (sześćset siedemdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 672
  • Zapis rzymski: DCLXXII
  • Zapis słowny: sześćset siedemdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześćset siedemdziesiąt dwa marchewek.
  • Sześćset siedemdziesiąt dwa ciemnych liści.
  • Sprzedam sztaluga za sześćset siedemdziesiąt dwa złote.
  • Sześćset siedemdziesiąt dwa osób zapewne nie lub chodzić na basen.
Cyfra 672 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 25.923
  • Potęga2: 451584
  • Potęga3: 303464448