O liczbie 660 (sześćset sześćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 660
  • Zapis rzymski: DCLX
  • Zapis słowny: sześćset sześćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześćset sześćdziesiąt kulek.
  • Sześćset sześćdziesiąt turkusowych borówek.
  • Kupiłem Ipod za sześćset sześćdziesiąt złotych.
  • Sześćset sześćdziesiąt koleżanek jadłoby tylko pomidory.
Cyfra 660 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 25.69
  • Potęga2: 435600
  • Potęga3: 287496000