O liczbie 640 (sześćset czterdzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 640
  • Zapis rzymski: DCXL
  • Zapis słowny: sześćset czterdzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześćset czterdzieści robaków.
  • Sześćset czterdzieści pomarańczowych kaktusów.
  • Kupuję wiadro za sześćset czterdzieści złotych.
  • Sześćset czterdzieści koleżanek na pewno nie lub chodzić na narty.
Cyfra 640 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 25.298
  • Potęga2: 409600
  • Potęga3: 262144000