O liczbie 61 (sześćdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 61
  • Zapis rzymski: LXI
  • Zapis słowny: sześćdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Sześćdziesiąt jeden myszek.
  • Sześćdziesiąt jeden stalowych truskawek.
  • Kupię fotel za sześćdziesiąt jeden złotych.
  • Sześćdziesiąt jeden kolegów nie przyszło dziś do biura.
Cyfra 61 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 7.81
  • Potęga2: 3721
  • Potęga3: 226981