O liczbie 6047 (sześć tysięcy czterdzieści siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 6 047
  • Zapis rzymski: (M)6XLVII
  • Zapis słowny: sześć tysięcy czterdzieści siedem
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Sześć tysięcy czterdzieści siedem komputerów.
  • Sześć tysięcy czterdzieści siedem plastikowych wiśni.
  • Kupuję drukarkę za sześć tysięcy czterdzieści siedem złotych.
  • Sześć tysięcy czterdzieści siedem kolegów z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 6047 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 77.762
  • Potęga2: 36566209
  • Potęga3: 221115865823