O liczbie 5741 (pięć tysięcy siedemset czterdzieści jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 741
  • Zapis rzymski: (M)5DCCXLI
  • Zapis słowny: pięć tysięcy siedemset czterdzieści jeden
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy siedemset czterdzieści jeden jabłek.
  • Pięć tysięcy siedemset czterdzieści jeden białych Ipodów.
  • Sprzedałem Iphone za pięć tysięcy siedemset czterdzieści jeden złotych.
  • Pięć tysięcy siedemset czterdzieści jeden osób nie kupiło biletu.
Cyfra 5741 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 75.769
  • Potęga2: 32959081
  • Potęga3: 189218084021