O liczbie 540 (pięćset czterdzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 540
  • Zapis rzymski: DXL
  • Zapis słowny: pięćset czterdzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięćset czterdzieści przycisków.
  • Pięćset czterdzieści fioletowych mydeł.
  • Kupiłem drzewo za pięćset czterdzieści złotych.
  • Pięćset czterdzieści osób zarobiło pomagając cioci.
Cyfra 540 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 23.238
  • Potęga2: 291600
  • Potęga3: 157464000