O liczbie 525 (pięćset dwadzieścia pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 525
  • Zapis rzymski: DXXV
  • Zapis słowny: pięćset dwadzieścia pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięćset dwadzieścia pięć dyskietek.
  • Pięćset dwadzieścia pięć plastikowych rzepaków.
  • Kupuję borówkę za pięćset dwadzieścia pięć złotych.
  • Pięćset dwadzieścia pięć przyjaciół kupiło bilet.
Cyfra 525 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 22.913
  • Potęga2: 275625
  • Potęga3: 144703125