O liczbie 51 (pięćdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 51
  • Zapis rzymski: LI
  • Zapis słowny: pięćdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięćdziesiąt jeden robaków.
  • Pięćdziesiąt jeden plastikowych porzeczek.
  • Kupiłem pędzel za pięćdziesiąt jeden złotych.
  • Pięćdziesiąt jeden osób na pewno nie lub chodzić na imprezy.
Cyfra 51 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 7.141
  • Potęga2: 2601
  • Potęga3: 132651