O liczbie 50 (pięćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 50
  • Zapis rzymski: L
  • Zapis słowny: pięćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięćdziesiąt kalkulatorów.
  • Pięćdziesiąt wyblakłych kaktusów.
  • Sprzedałem portfel za pięćdziesiąt złotych.
  • Pięćdziesiąt kolegów z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 50 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 7.071
  • Potęga2: 2500
  • Potęga3: 125000