O liczbie 4967 (cztery tysiące dziewięćset sześćdziesiąt siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 967
  • Zapis rzymski: (M)5MLXVII
  • Zapis słowny: cztery tysiące dziewięćset sześćdziesiąt siedem
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące dziewięćset sześćdziesiąt siedem kontaktów.
  • Cztery tysiące dziewięćset sześćdziesiąt siedem turkusowych truskawek.
  • Kupiłem pędzel za cztery tysiące dziewięćset sześćdziesiąt siedem złotych.
  • Cztery tysiące dziewięćset sześćdziesiąt siedem koleżanek zapomniało przypomnieć sobie lekcji.
Cyfra 4967 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 70.477
  • Potęga2: 24671089
  • Potęga3: 122541299063