O liczbie 482 (czterysta osiemdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 482
  • Zapis rzymski: CDLXXXII
  • Zapis słowny: czterysta osiemdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterysta osiemdziesiąt dwa ramek.
  • Czterysta osiemdziesiąt dwa szarawych przycisków.
  • Sprzedaję obraz za czterysta osiemdziesiąt dwa złote.
  • Czterysta osiemdziesiąt dwa osób z naszej szkoły chce iść na zajęcia.
Cyfra 482 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 21.954
  • Potęga2: 232324
  • Potęga3: 111980168