O liczbie 449 (czterysta czterdzieści dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 449
  • Zapis rzymski: CDXLIX
  • Zapis słowny: czterysta czterdzieści dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Czterysta czterdzieści dziewięć głośników.
  • Czterysta czterdzieści dziewięć jasnych szkodników.
  • Kupię książkę za czterysta czterdzieści dziewięć złotych.
  • Czterysta czterdzieści dziewięć koleżanek nie kupiło biletu.
Cyfra 449 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 21.19
  • Potęga2: 201601
  • Potęga3: 90518849