O liczbie 422 (czterysta dwadzieścia dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 422
  • Zapis rzymski: CDXXII
  • Zapis słowny: czterysta dwadzieścia dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterysta dwadzieścia dwa komputerów.
  • Czterysta dwadzieścia dwa szarawych marchewek.
  • Sprzedam telewizor za czterysta dwadzieścia dwa złote.
  • Czterysta dwadzieścia dwa koleżanek uwielbia truskawki.
Cyfra 422 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 20.543
  • Potęga2: 178084
  • Potęga3: 75151448