O liczbie 4122 (cztery tysiące sto dwadzieścia dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 122
  • Zapis rzymski: (M)4CXXII
  • Zapis słowny: cztery tysiące sto dwadzieścia dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące sto dwadzieścia dwa komputerów.
  • Cztery tysiące sto dwadzieścia dwa szarych cytryn.
  • Kupię portret za cztery tysiące sto dwadzieścia dwa złote.
  • Cztery tysiące sto dwadzieścia dwa koleżanek jadłoby tylko pomidory.
Cyfra 4122 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 64.203
  • Potęga2: 16990884
  • Potęga3: 70036423848