O liczbie 3987 (trzy tysiące dziewięćset osiemdziesiąt siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 987
  • Zapis rzymski: (M)4MLXXXVII
  • Zapis słowny: trzy tysiące dziewięćset osiemdziesiąt siedem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące dziewięćset osiemdziesiąt siedem chlebów.
  • Trzy tysiące dziewięćset osiemdziesiąt siedem białych ciastek.
  • Kupiłem aparat za trzy tysiące dziewięćset osiemdziesiąt siedem złotych.
  • Trzy tysiące dziewięćset osiemdziesiąt siedem koleżanek zawsze skusi się owoce.
Cyfra 3987 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 63.143
  • Potęga2: 15896169
  • Potęga3: 63378025803