O liczbie 384 (trzysta osiemdziesiąt cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 384
  • Zapis rzymski: CCCLXXXIV
  • Zapis słowny: trzysta osiemdziesiąt cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzysta osiemdziesiąt cztery rzepaki.
  • Trzysta osiemdziesiąt cztery szare rzepaki.
  • Kupiłem sztaluga za trzysta osiemdziesiąt cztery złote.
  • Trzysta osiemdziesiąt cztery koleżanek nie poszło do pracy.
Cyfra 384 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 19.596
  • Potęga2: 147456
  • Potęga3: 56623104