O liczbie 3500 (trzy tysiące pięćset)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 500
  • Zapis rzymski: (M)3D
  • Zapis słowny: trzy tysiące pięćset
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące pięćset cytryn.
  • Trzy tysiące pięćset wyblakłych jabłek.
  • Sprzedałem zegarek za trzy tysiące pięćset złotych.
  • Trzy tysiące pięćset kolegów z naszej szkoły pochodzi ze wsi.
Cyfra 3500 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 59.161
  • Potęga2: 12250000
  • Potęga3: 42875000000