O liczbie 3421 (trzy tysiące czterysta dwadzieścia jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 421
  • Zapis rzymski: (M)3CDXXI
  • Zapis słowny: trzy tysiące czterysta dwadzieścia jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące czterysta dwadzieścia jeden limetek.
  • Trzy tysiące czterysta dwadzieścia jeden czerwonych cytryn.
  • Kupiłem portfel za trzy tysiące czterysta dwadzieścia jeden złotych.
  • Trzy tysiące czterysta dwadzieścia jeden przyjaciół kupiło bilet.
Cyfra 3421 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 58.489
  • Potęga2: 11703241
  • Potęga3: 40036787461