O liczbie 312 (trzysta dwanaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 312
  • Zapis rzymski: CCCXII
  • Zapis słowny: trzysta dwanaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzysta dwanaście punktów.
  • Trzysta dwanaście stalowych gier.
  • Sprzedaję borówkę za trzysta dwanaście złote.
  • Trzysta dwanaście przyjaciół przyszło dziś do biura.
Cyfra 312 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 17.664
  • Potęga2: 97344
  • Potęga3: 30371328