O liczbie 3000 (trzy tysiące)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 000
  • Zapis rzymski: MMM
  • Zapis słowny: trzy tysiące
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące szkodników.