O liczbie 289 (dwieście osiemdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 289
  • Zapis rzymski: CCLXXXIX
  • Zapis słowny: dwieście osiemdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwieście osiemdziesiąt dziewięć komputerów.
  • Dwieście osiemdziesiąt dziewięć plastikowych ciastek.
  • Sprzedam krzesło za dwieście osiemdziesiąt dziewięć złotych.
  • Dwieście osiemdziesiąt dziewięć koleżanek zapewne uwielbia chodzić na narty.
Cyfra 289 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 17
  • Potęga2: 83521
  • Potęga3: 24137569