O liczbie 2801 (dwa tysiące osiemset jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 801
  • Zapis rzymski: MMDCCCI
  • Zapis słowny: dwa tysiące osiemset jeden
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące osiemset jeden wiśni.
  • Dwa tysiące osiemset jeden czarnych głośników.
  • Kupiłem Ipad za dwa tysiące osiemset jeden złotych.
  • Dwa tysiące osiemset jeden przyjaciół z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 2801 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 52.924
  • Potęga2: 7845601
  • Potęga3: 21975528401