O liczbie 279 (dwieście siedemdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 279
  • Zapis rzymski: CCLXXIX
  • Zapis słowny: dwieście siedemdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwieście siedemdziesiąt dziewięć ciastek.
  • Dwieście siedemdziesiąt dziewięć białych kaktusów.
  • Kupię flamaster za dwieście siedemdziesiąt dziewięć złotych.
  • Dwieście siedemdziesiąt dziewięć koleżanek zapewne uwielbia chodzić na basen.
Cyfra 279 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 16.703
  • Potęga2: 77841
  • Potęga3: 21717639