O liczbie 2561 (dwa tysiące pięćset sześćdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 561
  • Zapis rzymski: MMDLXI
  • Zapis słowny: dwa tysiące pięćset sześćdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące pięćset sześćdziesiąt jeden kaktusów.
  • Dwa tysiące pięćset sześćdziesiąt jeden szarych wiśni.
  • Sprzedałem łózko za dwa tysiące pięćset sześćdziesiąt jeden złotych.
  • Dwa tysiące pięćset sześćdziesiąt jeden kolegów gustuje w pomidory.
Cyfra 2561 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 50.606
  • Potęga2: 6558721
  • Potęga3: 16796884481