O liczbie 24 (dwadzieścia cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 24
  • Zapis rzymski: XXIV
  • Zapis słowny: dwadzieścia cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia cztery robaki.
  • Dwadzieścia cztery złote bułki.
  • Sprzedam maczugę za dwadzieścia cztery złote.
  • Dwadzieścia cztery przyjaciół na pewno nie przypada chodzić na rower.
Cyfra 24 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 4.899
  • Potęga2: 576
  • Potęga3: 13824