O liczbie 2341 (dwa tysiące trzysta czterdzieści jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 341
  • Zapis rzymski: MMCCCXLI
  • Zapis słowny: dwa tysiące trzysta czterdzieści jeden
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące trzysta czterdzieści jeden marchewek.
  • Dwa tysiące trzysta czterdzieści jeden złotych ramek.
  • Kupuję fotel za dwa tysiące trzysta czterdzieści jeden złotych.
  • Dwa tysiące trzysta czterdzieści jeden przyjaciół z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 2341 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 48.384
  • Potęga2: 5480281
  • Potęga3: 12829337821