O liczbie 188 (sto osiemdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 188
  • Zapis rzymski: CLXXXVIII
  • Zapis słowny: sto osiemdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sto osiemdziesiąt osiem ciastek.
  • Sto osiemdziesiąt osiem kolorowych pomidorów.
  • Sprzedam wiadro za sto osiemdziesiąt osiem złotych.
  • Sto osiemdziesiąt osiem koleżanek uwielbia truskawki.
Cyfra 188 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 13.711
  • Potęga2: 35344
  • Potęga3: 6644672