O liczbie 150 (sto pięćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 150
  • Zapis rzymski: CL
  • Zapis słowny: sto pięćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sto pięćdziesiąt Ipodów.
  • Sto pięćdziesiąt granitowych cytryn.
  • Sprzedałem Ipod za sto pięćdziesiąt złotych.
  • Sto pięćdziesiąt koleżanek z naszej szkoły chce iść do domu.
Cyfra 150 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 12.247
  • Potęga2: 22500
  • Potęga3: 3375000