O liczbie 14700 (czternaście tysięcy siedemset)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 14 700
  • Zapis rzymski: (M)14DCC
  • Zapis słowny: czternaście tysięcy siedemset
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czternaście tysięcy siedemset porzeczek.
  • Czternaście tysięcy siedemset stalowych porzeczek.
  • Kupuję monitor za czternaście tysięcy siedemset złotych.
  • Czternaście tysięcy siedemset osób nie kupiło biletu.
Cyfra 14700 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 121.244
  • Potęga2: 216090000
  • Potęga3: 3176523000000