O liczbie 139 (sto trzydzieści dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 139
  • Zapis rzymski: CXXXIX
  • Zapis słowny: sto trzydzieści dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Sto trzydzieści dziewięć malin.
  • Sto trzydzieści dziewięć stalowych rzepaków.
  • Kupuję mazak za sto trzydzieści dziewięć złotych.
  • Sto trzydzieści dziewięć przyjaciół jadłoby tylko truskawki.
Cyfra 139 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 11.79
  • Potęga2: 19321
  • Potęga3: 2685619