O liczbie 129 (sto dwadzieścia dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 129
  • Zapis rzymski: CXXIX
  • Zapis słowny: sto dwadzieścia dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sto dwadzieścia dziewięć wiśni.
  • Sto dwadzieścia dziewięć białych mydeł.
  • Sprzedałem fotel za sto dwadzieścia dziewięć złotych.
  • Sto dwadzieścia dziewięć przyjaciół gustuje w owoce.
Cyfra 129 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 11.358
  • Potęga2: 16641
  • Potęga3: 2146689