O liczbie 118 (sto osiemnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 118
  • Zapis rzymski: CXVIII
  • Zapis słowny: sto osiemnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sto osiemnaście punktów.
  • Sto osiemnaście plastikowych dyskietek.
  • Sprzedaję łózko za sto osiemnaście złotych.
  • Sto osiemnaście kolegów jadłoby tylko owoce.
Cyfra 118 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 10.863
  • Potęga2: 13924
  • Potęga3: 1643032