O liczbie 110 (sto dziesięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 110
  • Zapis rzymski: CX
  • Zapis słowny: sto dziesięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sto dziesięć pomidorów.
  • Sto dziesięć złotych borówek.
  • Kupuję płytę za sto dziesięć złotych.
  • Sto dziesięć kolegów nie przyszło do pracy.
Cyfra 110 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 10.488
  • Potęga2: 12100
  • Potęga3: 1331000